Mapping al temple romà de Vic

Activitat nocturna gratuïta.
Durada 5 minuts.
Programació en dates especials.
 
El mapping s’emmarca en el projecte VICPUNTZERO, un projecte que posa en valor la importància d’aquest indret de la ciutat de Vic on es troba el Temple Romà, situat a la illa de cases que s’anomena l’Illa de la Pietat, situada al punt més alt del centre històric, i que ha estat un dels punts a partir dels quals es va estructurar la ciutat. 

En aquesta illa de cases es fa palès, més que en cap altra, la llarga història de Vic. S’hi troba el Temple Romà, del segle I, la resta arqueològica més antiga de la ciutat i, al mateix lloc, al seu voltant, les restes del castell medieval dels Montcada, des d’on es va governar part de la ciutat durant segles. Es tracta d’un conjunt d’edificis íntimament relacionats entre ells i que formen un conjunt patrimonial de gran valor per la ciutat.  

Us expliquem la història del recinte del Temple Romà amb tècniques de vídeo mapatge. En el punt més alt del centre històric. La paret sud del Temple Romà ens serveix com a llenç per explicar aquest indret que ha canviat al llarg del temps.

Dos mil anys d’història en un mateix espai, dos edificis en un, al lloc on Vic va començar.

Visita l'espai


L'origen d'una història

Visitar el Vicpuntzero és una experiència immersiva que ens porta al punt més alt del centre històric, on Vic va començar fa 2.000 anys amb la creació de la ciutat romana d’Auso. Avui, aquest mateix epicentre es converteix en el punt de partida per al visitant per descobrir la ciutat de Vic, i per ser capaç d’interpretar el seu passat i entendre el seu present. Aquí és on comença la nostra història…

L’expriència de Vicpuntzero és una gira guiada que reinterpreta el conjunt arquitectònic de l’església barroca de La Pietat amb el seu campanar i el lloc arqueològic de la Capella Fonda, amb restes antigues i medievals tardanes. Finalment, el visitant pot gaudir de l’immersiu audiovisual anomenat «Vic, un viatge a través del temps i l’art», on se’ns ofereix un recorregut per la història de la ciutat amb l’art com a fil conductor, amb una proposta tecnològica potent i innovadora.

S’ha de fer esment de la intervenció arquitectònica, que ha posat en relleu aquest complex patrimonial, dut a terme per l’arquitecte Toni Gironès, que ha estat finalista dels premis de Promoció d’Arts i Disseny (FAD) en la categoria de Ciutat i Paisatge 2021.

Coneix Vic

Vic

Situat en un punt estratègic, a mig camí entre la costa i els Pirineus, Vic és la capital de la comarca d’Osona…

Museus

El Vicpuntzaro pretén ser a més una experiència que convidi a gaudir de la resta d’equipaments de la ciutat, et convidem a descobrir-los

Rutes

A la ciutat de Vic hi ha moltes possibilitats per fer un munt d’activitats esportives i a l’aire lliure, vols amb globus, rutes a peu, amb bicicleta….

Activitats

Visita Vicpuntzero

L’espai Vicpuntzero ofereix una programació de visites guiades cada cap de setmana i també els dies festius. Visitar Vicpuntzero és viure una experiència que ens submergeix al

Llegir més »

Activitats Educatives

Des de Vicpuntzero en col·laboració amb el Museu d’Art Medieval de Vic (MEV) us proposem una visita pels cicles de Primària i Secundària, juntament amb

Llegir més »
activitats_mapping

Màpping

Un espai, dos mil anys d’història Us expliquem la història del recinte del temple romà amb tècniques de vídeo mapatge. En el punt més alt

Llegir més »

Activitats educatives

Des del Vicpuntzero en col·laboració amb el Museu Episcopal de Vic (MEV) us proposem una visita adaptada i curricular pels cicles de primària i secundària, i dos tallers per aquests cicles. Aquestes tres propostes educatives tenen com a  objectiu principal  desvetllar l’interès per la pròpia historia, tot facilitant els instruments per conèixer el passat, entendre el present i participar activament en la construcció del futur.

 

 

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea

 Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport la desenvolupament local.