Coneix la ciutat

Vic, un viatge pel temps i l'art

Amb 2000 anys d’història, la ciutat ofereix una riquesa artística, històrica i cultural de gran atractiu que han donat lloc a un dels museus d’art medieval més importants en l’àmbit europeu, el MEV, i a un dels centres històrics d’origen medieval més ben conservats.

D’altra banda, comerç i gastronomia són un altre dels factors més destacats de la ciutat. En aquest sentit, fires, mercats, restaurants i comerços ofereixen als visitants un extens repertori de propostes gastronòmiques.

Precisament per aquest lligam entre comerç i turisme, els establiments que trobareu al voltant del Vicpuntzero esdevindran la cafeteria, el restaurant i els comerços on podreu comprar productes de proximitat, com ara embotits o formatges. Els reconeixereu pels adhesius de comerçpuntzero, cerveseriapuntzero, o restaurantpuntzero.

Passejar pel centre històric de Vic és passejar pel passat i la història del nostre país. 

Una ruta senyalitzada permet fixar-se en trenta edificis, tots d’interès històric, arquitectònic o artístic, entre els quals destaquen el Temple Romà del s. I; les muralles del s. XIV; la catedral, on conflueixen el romànic, el gòtic, el barroc i el neoclàssic; la plaça del Mercadal i la casa de la ciutat. Un cop immers en aquest recorregut, el visitant pot accedir als museus i galeries d’art de la ciutat. Cal esmentar l’exposició pictòrica permanent de les pintures de Josep Maria Sert, distribuïdes en diferents espais de la ciutat. Us recomanem especialment veure l’obra de Sert, ja que és el pintor muralista català més conegut a escala internacional, amb obres al Rockefeller Center de Nova York i a la seu de les Nacions Unides a Ginebra, entre d’altres.

Art i cultura

Vicpuntzero és una experiència que convida a gaudir de la resta d’equipaments de la ciutat. 

Tot seguit us indiquem els espais culturals i artístics més importants de Vic: