Vic, art i història. Un viatge fantàstic en el temps!

Visita comentada

L’espai Vicpuntzero s’erigeix com un escenari imaginari impossible, un espai fantàstic on cada racó, de manera sorprenent, ens revela aspectes amagats del passat de la ciutat.

El MEV, per la seva banda, acull una destacada col·lecció que permet submergir-nos i descobrir Vic i la seva història. En aquesta activitat, a través dels vestigis arqueològics i artístics que s’hi conserven, farem un recorregut per la història just al punt on la ciutat de Vic es va originar.

Del món romà fins als nostres dies, viatjarem 2000 anys enrere buscant les petjades dels nostres avantpassats. Al llarg d’aquest viatge en el temps, anirem adquirint diferents elements que recopilarem, de manera que al final podem construir una gran línia del temps que visualitzarà l’evolució històrica de la ciutat.

 

Resseguint el batec de les pedres

 

 

Taller d’arqueologia

L’objectiu principal d’aquest taller és que els i les alumnes puguin comprendre la importància de les restes arqueològiques per entendre l’espai urbà. Per tant, es convertiran en arqueòlegs i arqueòlogues especialistes en diverses disciplines (ceràmica, antropologia física, etc.)  i, a través del treball col·laboratiu, hauran d’estudiar i geolocalitzar les peces trobades a les excavacions de l’Illa de la Pietat. Mitjançant aquestes peces, es podrà recrear la història de la vida quotidiana de cadascun dels espais presents en el Vicpuntzero, des d’època romana fins al segle XVIII.

Així doncs, es farà una primera visita per tal que l’alumnat se situï en l’espai i així després, en grups, podran treballar les reproduccions d’aquelles peces que s’hagin pogut trobar i que s’hauran de situar a través d’un sistema de geolocalització bàsic. Finalment, s’observarà de quina manera es pot fer difusió del patrimoni trobat en les sales d’arqueologia del MEV.

Revelem! empremtes d’art i història

 

Taller d’art

Durant el segle XIX, diversos intel·lectuals van consagrar la seva vida a la literatura, la política i la història de Catalunya, i la ciutat de Vic no en restà aliena. Des de la mirada d’alguns dels protagonistes de la Renaixença vigatana, descobrirem la història de la ciutat; capturant i revelant algunes imatges mitjançant un taller artístic amb càmera obscura.

El Temple Romà, els murs del castell dels Montcada, el MEV, l’església de la Pietat… són alguns dels espais que ens parlen de més de dos mil anys d’història, i a través dels quals farem un viatge en el temps.

Finalment, mitjançant tècniques primerenques d’impressió fotogràfica, com és la càmera obscura – un dels dispositius ancestrals que va contribuir al desenvolupament de la fotografia -, revelarem empremtes d’art i història, i ens endurem a casa aquells racons que més ens hagin agradat

Conceptes clau: història, memòria, passat i present, art, educar la mirada, Auso, Vic, arquitectura, evolució urbana, jaciment, arqueologia, restes arqueològiques, patrimoni, excavació, Barroc, esglésies, societat.

Conceptes clau: geolocalitzar, treball en equip, arqueologia, excavacions arqueològiques, espai urbà, passat, present, jaciment, cultura material, vida quotidiana, segle XVIII, època romana, evolució urbana, conjunt de la Pietat.

Conceptes clau: Renaixença, geolocalitzar, treball en equip, fotografia, segle XIX, Temple Romà, espai urbà, passat, present, jaciment, cultura material, vida quotidiana, època romana, evolució urbana, conjunt de la Pietat. 

Informació pràctica:

Nivell educatiu: Primària i Secundària.

Durada: 2 h

Grup: 30 alumnes com a màxim.

Preu: 95€ per grup-classe.

 Informació pràctica:

Nivell educatiu: Primària i Secundària.

Durada: 2 h

Grup: 30 alumnes com a màxim.

Preu: 95€ per grup-classe.

 Informació pràctica:

Nivell educatiu: Primària i Secundària.

Durada: 2 h

Grup: 30 alumnes com a màxim.

Preu: 95€ per grup-classe.

Per a reserves: reserves@museuartmedieval.cat, o bé al telèfon 93 886 93 60.